Kampanje om samspillet i trafikken

Kampanjen er et samarbeidsprosjekt mellom Bymiljøetaten og politiet. Politiet stilte med tre motorsyklister som gav forelegg til syklister som syklet på rødt lys og trafikkbetjentene fra Bymiljøetaten delte ut informasjon om hvordan de ulike trafikantgruppene må ta hensyn til hverandre for å skape smidighet i trafikken og for å unngå farlige situasjoner og ulykker. I tillegg gav de gebyrer til bilister som stoppet i sykkelfeltet.

Årets første samspillkampanje startet tirsdag morgen i krysset Åkebergveien – Grønlandsleiret i et fantastisk vær med sol som varmet oss og andre syklister.

De viktigste budskapene i kampanjen er at bilistene ikke må stoppe i sykkelfeltet og generelt ta hensyn til syklistene i trafikken, slippe dem frem og ikke må skape farlige situasjoner ved å stanse i- eller blokkere sykkelfeltene. Videre må syklistene følge trafikkregler og ikke kjøre på rødt eller være til fare for fotgjengerne. NRK og  Byråd for miljø og samferdsel, Ola Elvestuen var med under hele aksjonen 7. mai 2013. Aksjonen fortsatte dagen derpå og uka etter i andre kryss.

NRK Østlandssendingen var med under aksjonen og laget en sak om dette, som ble sendt på P1 og Østlandssendingen.

Samspillet i trafikken

Samspillet i trafikken

Samspillet i trafikken

Samspillet i trafikken

Samspillet i trafikken

Samspillet i trafikken

Samspillet i trafikken

Samspillet i trafikken

Samspillet i trafikken

Samspillet i trafikken

Samspillet i trafikken

Samspillet i trafikken

 

 

 

Del dette:

Facebook-kommentarer