Oslo kåret til Europas beste elbil-by

Verdensrekordforsøk i antall elbiler

World Electric Vehicle Parade, et internasjonalt arrangement som i år gikk av stabelen i Oslo

Oslos store satsing på elbil bar frukter da Norges hovedstad slo resten av Europa i kampen om å være beste by for elbiler.

– Med den utrolige innsatsen Oslo og Norge har gjort for elbilen, ble vi nødt til å velge Oslo som Europas beste by for elbil i 2015, sa presidenten i The European Association for Electromobility (AVERE), Joeri de Ridder, da han delte ut prisen på vegne av World Electric Vehicle Association (WEVA).

Prisen heter The European E-Visionary Award, og blir delt ut  som en spesiell oppmuntring til visjonære byer og regioner som satser på elbiler og bærekraftig transport, og som gjør elektrisk mobilitet mulig for sine innbyggere.

Norges ambassadør i Sør-Korea, Torbjørn Holthe, mottok prisen på vegne av Oslo, da utmerkelsen i år ble delt ut i Goyan i Sør-Korea. Der var også Norsk elbilforening til stede.

– Elbilforeningen ser på prisen som en stor ære, og mener det er fortjent at Oslo nå får denne utmerkelsen. Oslo var tidlig ute med å satse på ladeinfrastruktur for elbiler, og har holdt tempoet oppe gjennom de siste årene, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening.

Her kan du se videoen Bymiljøetaten laget for å vise de viktigste tiltakene for elbil i Oslo. Videoen ble også vist under konferansen i Sør-Korea.

 

Bymiljøetaten har også det siste året satt opp en rekke nye ladestolper i Oslo. Vi har fått noen ønsker om en instruksjonsvideo om hvordan den nyeste typen brukes. Videoen kan du se her:

Del dette:

Facebook-kommentarer