Fyrverkeri i Oslo på nyttårsaften – ting du bør vite!

Foto Geir Joar Hval (www.macwhale.net)

Foto Geir Joar Hval (www.macwhale.net)

Også i år vil Oslo kommune skyte opp festfyrverkeri fra havnebassenget utenfor Rådhuset og ved Furuset idrettspark, ved midnatt nyttårsaften. Vi ønsker at du og dine skal få en hyggelig feiring og en trygg inngang til det nye året, og har derfor samlet informasjon og råd som er viktig å ha med seg:

 •  Av erfaring vet vi det møter opp svært mange mennesker på Rådhusplassen, mange er alkoholpåvirket, det er trengsel og høyt støynivå. For å unngå skader og skremmende opplevelser anbefaler vi derfor ingen, og særlig ikke barnefamilier, å samle seg foran Rådhuset. Fyrverkeri er aller vakrest på avstand!
 • Av sikkerhetshensyn er det totalforbud mot bruk av privat fyrverkeri og effektbatterier innenfor Ring 2 og i trehusområdene på Vålerenga og Kampen (se kart nedenfor).
 • Det er bare mellom kl. 18.00 og 02.00 på selve nyttårsaften det er tillatt å sende opp privat fyrverkeri (altså ikke i dagene før nyttårsaften).
 • For en best mulig feiring av det nye året er dette viktige ting å huske på:
 1. Det er forbudt å la barn under 18 år skyte opp fyrverkeri
 2. Bruk vernebriller, også barn og skuelystne bør beskytte seg med briller.
 3. Skyt opp privat fyrverkeri på trygg avstand fra andre mennesker, biler og bygninger.
 4. Raketter med styrepinner er forbudt alle steder. Oslo politidistrikt opplyser at reaksjonen for oppskyting av fyrverkerirakett med styrepinne normalt er et forelegg på minimum kr 7 000,-. 

Dersom du likevel møter opp på Rådhusplassen har vi følgende henstilling:

 1. Følg anvisningen på stedet
 2. Ikke ta med eget fyrverkeri, det blir tatt i forvaring av politiet
 3. Bruk kollektivtransport (mer info nederst i saken)

Hvor er det forbudt å skyte opp privat fyrverkeri?

Det er forbudt å skyte opp privat fyrverkeri innenfor Ring 2, samt i trehusbebyggelsen på Kampen og Vålerenga. Årsaken til dette forbudet er at disse områdene har tettest bebyggelse og flest mennesker ute i gatene. Dersom du påtreffes i disse områdene med privat fyrverkeri vil fyrverkeriet tas av politiet og oppbevares frem til dagen etter. Her er et kart som viser hvor Ring 2 går (klikk på kartet for større versjon):

Kart over ring 2

Kart over ring 2

Fyrverkeriet som skytes opp fra Oslo Havn

Vi anbefaler ingen, og særlig ikke barnefamilier til å møte opp på Rådhusplassen for å se på oppskytingen av det offentlige fyrverkeriet. Det vil være flott å se fyrverkeriet fra store deler av sentrum, Ekebergåsen, Kontraskjæret, Aker Brygge og Tjuvholmen, men også på disse stedene kan det bli store ansamlinger av mennesker.

Fyrverkeriet som skytes opp fra Furuset idrettspark

Furuset idrettspark ligger på sørsiden av IKEA. Det blir avsperret rundt selve oppskytingsstedet, men av erfaring vet vi at mange møter opp for å se i området rundt, og at mange av disse har med eget fyrverkeri de vil skyte opp. Vi minner om at du må skyte opp eget fyrverkeri i trygg av stand til andre mennesker, bygninger og biler, og at det ikke er lov å la barn under 18 skyte opp fyrverkeri.

Kollektivtrafikken over Rådhusplassen på nyttårsaften

De fleste sentrumsbussene har nå stoppested utenfor Rådhuset. Her er lenke til Ruters jule- og nyttårsruter med ruteinformasjon for nyttårsaften. Stopptider for kollektivtransporten over Rådhusplassen:

 • Bussen stopper kl. 22.30, trikken stopper kl. 23.30
 • Trikk stanser/venter i Cort Adlers gate frem til Ruseløkkveien
 • Bussen fra øst til vest går i tunnelen og kommer opp i Dronning Mauds gate og videre mot vest 
 • Oppstartstider for buss og trikk er kl. 00.35

T-banen går frem til kl. 00.30. Ekstra busser settes inn.

Med dette ønsker vi deg og dine en trygg og hyggelig feiring, og et riktig godt nytt år!

Godt nytt år!

Del dette: