Førsteklasses byutsikt fra Vettakollen

Bynært med rå utsikt over store deler av hovedstaden

Synes du Holmenkollen har fin utsikt, men mangler et element av natur og uhindret utsikt? Da er Vettakollen utsiktspunktet for deg! Du skal faktisk ikke mer enn én kilometer inn i skogen før du er fremme, og turen opp kan tas som en treningstur om du ønsker det.

Likevel er dette et flott mål for en kort ettermiddagstur, også for barn og familier. Vettakollen rager faktisk 419 meter over havet, og gir utvilsomt en av de vakreste utsynene over byen og fjorden. Du får mye god utsikt for innsatsen, rett og slett.

Hva kan du se fra Vettakollen?

Nei, hva ser du ikke herfra? Du får i alle fall nydelig utsikt over sentrum, fjorden, Ekeberg, Grefsenkollen og Holmenkollen om du snur deg. Maridalsvannet i nord, med hele vestsiden av Lillomarka frem til Grefsen, og bak skimtes Haugerud, Tveita og nedover mot sentrum og sentral østkant som Lodalen. Hele Bunnefjorden, og Oslofjorden langt forbi Vollen.

Hvordan kommer du deg til Vettakollen?

Enklest er det å ta T-banens linje 1 mot Frognerseteren til stoppet med samme navn som turmålet. Herfra går du videre oppover Huldreveien fra stasjonen i noen titalls meter, før du tar til høyre opp Gulleråsveien. Derfra er det 50-100 meter før du tar til venstre opp den smale Båntjernveien. Derfra er det egentlig bare å følge godt skiltede stier mot Vettakollen. Med bil kan du parkere i Huldreveien, og gå opp, eller ved snuplassen i enden av Planetveien.

Sjekk ut flere utsiktspunkter i Oslo

Bilder fra Vettakollen

Kart over Vettakollen

Del dette:

Facebook-kommentarer