Hopp fra brygga i Øvresetertjern

En dukkert i et av de høyest beliggende vannene i Nordmarka

Dette idylliske vannet finner du i Nordmarka, mellom Frognerseteren og Tryvannshøgda. Øvresetertjern er et flott badevann, men her finner du også gode muligheter for en vellykket piknik en varm sommerdag. Det er fine gressområder på vannets vestside.

Her er det også flere benker med bord, hvis du vil spise matpakka eller sitte og se på fin natur. Tvers over vannet finner du spennende skog og en sti som leder deg opp langs vannets østside. Her er det ikke like stor plass til piknikpleddet, men du finner flere steder du kan bade fra. Ellers er badebryggen helt sør i vannet et populært sted å komme seg uti.

Fiskemuligheter i Øvresetertjern

Vannet er også et ypperlig sted å ta med fiskestangen, og kanskje litt mark og en dupp? Er du heldig, får du en ørret eller en abbor på kroken. For å fiske lovlig i Øvresetertjern må du være over 18 år og ha fiskekort. Les mer om fiskereglene i marka på nettsidene til Oslomarkas fiskeadministrasjon (OFA).

Hvordan kommer du deg til Øvresetertjern?

Dette er et veldig høytliggende vann, så det en del høydemeter som skal bestiges med for eksempel sykkel fra sentrum. Det er store parkeringsplasser rett ved vannet hvis du har bil. Du kan også ta banen og gå i ca. seks minutter fra Voksenkollen, eller ca. fem minutter fra Frognerseteren.

Sjekk ut flere badeplasser i Oslo
Flere godkjente bålplasser i Oslomarka

Fakta om Øvresetertjern:
Toalett: Ja
Kiosk: Nei
Benker: Ja
Godkjent bålplass: Ja
Livreddere: Nei
Stupetårn: Nei
Badebrygge: Ja
HC-baderampe: Nei
HC-toalett: Nei
HC-turvei: Ja

Kart over Øvresetertjern

Del dette: