Kortreist utsiktsglede fra Årvollåsen

Nydelig nærutsikt like ovenfor Tonsenhagen

Ønsker du en flott og bynær utsikt, finner du en virkelig perle av et utsiktspunkt på Årvollåsen like ovenfor Tonsenhagen. Turen opp på merkede stier byr på vakker natur og gode utsiktsmuligheter underveis.

Det er flere veier opp til utsiktspunktet, og en av dem er skiltet mot Årvollåsens «øvre utsiktspunkt», men det finnes også et punkt litt lenger vest som lar deg skue utover Oslo sentrum og fjorden. Her finner du store steinflater i et naturlig amfi, der du kan sette deg ned og nyte utsikten flere steder og i tillegg gå opp og ned flere nivåer til du finner et punkt med en utsikt som passer deg best.

Hva kan du se fra Årvollåsen?

Litt avhengig av på hvilket amfinivå du befinner deg, så har du mulighet for å se blant annet Ekeberg, fjorden, Grefsenkleiva, Lodalen, Danskebåten, store deler av Oslo sentrum og Tryvannstårnet så vidt i det fjerne.

Hvordan kommer du deg til Årvollåsen?

Ta buss 31 til Tonsenhagen, gå nordover til du finner Kristine Bonnevies vei og følg veien til du møter en bom og en grusvei innover. Herfra er det en enkel tur opp merkede stier til utsiktspunktet.

Sjekk ut flere utsiktspunkter i Oslo

Kart over Årvollåsen

Del dette: