Kunstnerisk moro i Snippen lekepark

Slapp av i enorme hengekøyer og test ut motorikken i en morsom klatreskulptur

Rett utenfor sørsiden av Botanisk hage på Tøyen finner du en annerledes og fantasifull lekeplass, med kunstneriske klatrestativer og kjempestore hengekøyer. Her kan barna leke og boltre seg, mens de voksne kan se på og slappe av i et fint og solfylt amfi rett ved siden av skulpturene.

Hva kan du gjøre i Snippen lekepark?

I lekeparken finner du blant annet en klatreskulptur med lys, et merkelig lekehus, en sandkasse og to enorme hengekøyer. Klatreskulpturen er støpt i ferrosement og har en kunsterisk, fantasifull form. Den egner seg ypperlig for utforskning og klatring i tauene som er festet i den. Lekehuset er morsomt å sitte i, og har en spennende organisk form. Når du har klatret deg tom for krefter og latt fantasien løpe løpsk for en stund, kan du finne roen i to store hengekøyer som henger mellom trestolper.

Lekeparken er attraktiv for flere aldersgrupper. Barna kan klatre og teste ut motorikken i litt utradisjonelle klatreskulpturer, mens de voksne kan betrakte det som skjer eller sitte og sole seg i amfiet som er laget av stein.

Bymiljøetaten skal også legge til rette for urban dyrking på lekeplassen. Dette er en del av satsingen «Spirende Oslo», som skal gjøre byen vår varmere og mer inkluderende ved at grønne møteplasser blir skapt.

Hvordan kommer du deg til Snippen lekepark på Tøyen?

Snippen lekepark ligger rett utenfor sørspissen av Botanisk Hage på Tøyen, mellom Tøyengata og Jens Bjelkes gate. Ta hvilken som helst t-bane til Grønland eller Tøyen, eller ta 17-trikken eller 31-bussen til Lakkegata skole og gå derfra.

Sjekk ut flere lekeplasser i Oslo.

Bilder fra Snippen lekepark

Kart over Snippen lekepark

Del dette: