Langvannet – utmerket for bading og overnatting

Langvannet ligger noen kilometers gange inn i Østmarka, og er et langt og ganske smalt vann. Det finnes meget gode muligheter for bading og overnatting i sør. Det er en smal sti langs vannets østbredde, helt til nordenden, også langs her er det flere steder som passer godt for overnatting, og noen småodder man kan bade fra.

Spesielt på odden cirka midt i vannet, som man når fra vestsiden, er utmerket for både bading og overnatting. Like godt egnet som i sør. Dette er et populært vann, hovedsakelig i helger, siden det er overkommelig å komme hit for en god del. Det er ingen tilrettelegging i vannet, og det er kun stier som fører deg hit. Noen myrområder i sør og i nordøst, ellers ganske solide stier.

Slik kommer du deg til Langvannet

Til Langvannet går det ingen grusvei, i alle fall ikke helt frem. Fra Grønmo utfartsparkering er det omtrent fem kilometers gange, der cirka 3,5 km på grusveien som går forbi Østmarkskapellet. Det er blåmerket og rødmerket sti til sørenden av vannet, men også blåmerket sti helt fra Skullerud og til vannets nordvestre side.

Sjekk ut flere badeplasser i Oslo

Bilder fra Langvannet

Kart over Langvannet

Del dette: