Nedre Blanksjø – en dukkert i Oslos sentrum

En perle av en rasteplass nordøst for Sognsvann

Nedre Blanksjø er en liten perle av et vann nordøst for Sognsvann, og er Oslos geografiske midtpunkt i følge Statens kartverk. Vannet ligger ikke langt fra grusveien, og fungerer med sin tilhørende rasteplass like godt som en pause på turen som et turmål i seg selv.

Rundt vannet finner du flere benker du kan slå deg ned på, og det er flere passende steder å bade fra. På østsiden av vannet er det en stor og kupert boltreplass for store og små, der du kan slenge ut piknikpleddet eller gå litt høyere opp for å speide utover vannet.

Ta på Oslos balansepunkt

Ved siden av vannet, like ved veien, finner du statuen «Ta på Oslos balansepunkt». Den viser et omriss av kommunen, med selve midtpunktet som en pyramide i midten. Statuen er laget av billedkunstner Jon Gundersen, og ble avduket i 2014.

Bademuligheter i nærheten

Det er flere muligheter i nærheten, enten du kommer på sykkel eller til fots. I underkant av 4 km nordvest for Nedre blanksjø finner du Store Åklungen. En kort spasertur sørover ligger Svartkulp og Sognsvann.

Hvordan kommer du deg til Nedre Blanksjø?

Vannet ligger nordøst for Sognsvann, og er lett tilgjengelig enten du løper, sykler eller går. Det tar ca. 20-25 minutter å gå til Nedre Blanksjø fra Sognsvann parkering.

Sjekk ut flere badeplasser i Oslo
Flere godkjente bålplasser i Oslomarka

Fakta om Nedre Blanksjø:
Toalett: Nei
Kiosk: Nei
Benker: Ja
Godkjent bålplass: Ja
Livreddere: Nei
Stupetårn: Nei
Badebrygge: Nei
HC-baderampe: Nei
HC-toalett: Nei
HC-turvei: Nei

Kart over Nedre Blanksjø

Del dette: