Velg en side

Hils på dyrene på Nordre Lindeberg gård

Hopp i halmen, klapp dyrene og nyt utsikten

På en liten topp mellom Furuset og Lindeberg, ligger Nordre Lindeberg gård. Dette er en besøksgård der du kan besøke dyrene i fjøset.

Gården er stor og har mange ulike dyr. I tillegg til gårdskatten og gårdshunden, er det hester, kyr, kalver, smågriser, sauer og geiter i den ene delen av fjøset, og marsvin, høns, gjess og til og med en kalkun i den andre delen av fjøset. Dyrene er vant til å bli klappet, og er snille og rolige. På loftet er det et halmlager hvor ungene kan få ut energien sin og hoppe i halmen.

Oslos minste melkegård

Dyrene har også en jobb å gjøre i tillegg til å ta i mot besøk. De fem kyrne leverer melk, og sauene gir både ull og kjøtt. Hønene legger ett egg om dagen, og det er mulig å kjøpe egg i ulik størrelse og farge, som gjenspeiler de forskjellige hønserasene på gården.

Sammen med Bygdøy Kongsgård er Nordre Lindeberg gård de eneste gårdene i Oslo som leverer melk. Melkebilen kommer til gården tre ganger i uka, og melka kan du kjøpe i butikken!

Panoramautsikt til Groruddalen

Nordre Lindeberg gård ligger i bydel Alna i Groruddalen. Selv om gården ligger ved E6, ligger den stille og rolig til på en liten høyde, og fra gårdstunet har du panoramautsikt til store deler av Groruddalen. Du forbinder kanskje ikke Groruddalen med bondegårder, men før vi fikk drabantbyer i Oslo, var Groruddalen ei jordbruksbygd med mange bondegårder. Nordre Lindeberg gård har røtter helt tilbake til middelalderen.

I skoleferien er dyrene på sommerjobb

I skoleferien er dyrene ute på sommerjobb. Kyr, sauer og hester beiter rundt om kring i Oslo, både i Østmarka og på øyene. Ved å beite sørger dyrene for at blomsterengene våre ikke gror igjen, og de bidrar derfor til å bevare sjeldne blomster og insekter.

Ordinære åpningstider

Nordre Lindeberg gård er åpen for omvisning for skoler og barnehager, men tar også i mot alle som vil ta en tur. Husk på at grupper må avtale tid på forhånd, mens familier og enkeltpersoner kan stikke innom uten å avtale tid. De ordinære åpningstidene finner du på gårdens hjemmeside.

Slik kommer du deg dit

Gården ligger ved Strømsveien 350 og har flere p-plasser. Du kan også ta t-banen til Furuset.

Flere besøksgårder?

Bymiljøetaten har også en annen besøksgård, Bogstad besøksgård i Sørkedalen. I løpet av 2020 åpner vi også Sørli gård i Østmarka.

Video fra Nordre Lindeberg gård

Kart over Nordre Lindeberg gård

Del dette:

Facebook-kommentarer