Nordstrand bad

Med historisk sus

På Nordstrand finner du en badeplass med en gammel og storslått historie. Nordstrand bad er ikke en stor badeplass, men den er som en blanding av park og badeplass. Her kan du vandre langs en liten hellelagt promenade, stupe fra brygga eller nyte sjøen og utsikten mot Ulvøya fra en av flere koselige benker. Badeplassen har gressplen, svaberg med noe stein og en liten sandstrand i tillegg til badebrygge.

Historisk og storslått bad

På Nordstrand var det tidligere et stort badeanlegg med eget festlokale og konsertsal med plass til 900 gjester. Badet åpnet allerede i 1890. På den tiden badet kvinner og menn adskilt, her ble sjøen ble nemlig delt av en seilduk som gikk ut i vannet. Kvinnene skulle nemlig skjermes for synet av en mann. Til tross for dette kunne «ulykker» skje, og i en historie fra 1903 fortelles det om en ung mann som dukket opp på feil side av seilduken og skapte de reneste opptøyer blant damene, som spratt opp av vannet og inn i omkledningsrommet. Politiet ble tilkalt og kjørte i båt etter svømmeren som ble ilagt en klekkelig bot på 25 kroner. Men tidene forandret seg, og i 1929 ble det på en del av området innført fellesbading.

I dag er det ikke noe igjen av det gamle badeanlegget, men fremdeles ligger det et flott bad her med utsikt til Ulvøya.

Fin sykkeltur langs Mosseveien

Nordstrand bad er en fin sykkeltur langs Mosseveien, og du kommer hit ikke lenge etter at du har passert Ulvøybrua. Det er få p-plasser her, men buss 81 og 83 stopper rett ved (stoppet Nordstrand bad).

Sjekk ut flere badeplasser i Oslo

Fakta om Nordstrand bad
Toalett: Ja
Kiosk: Nei
Benker: Ja
Livreddere: Nei
Barnevennlig: Ja
Badebrygge: Ja
Stupetårn: Nei
HC-vennlig: Nei

 

Bilder fra Nordstrand bad

Del dette: