Parsellhager

Oslo har cirka 24 parsellhager spredt over hele byen. I motsetning til en kolonihage, er en parsellhage en hageflekk uten hytte. Det er lange ventelister for å få parsellhage, og mange bydeler tilbyr adopsjon av dyrkekasser i stedet. Parsellhagene er flotte oaser som er fine å besøke. Her er noen parsellhager du bør besøke:

  • Egebergløkka parsellhage er Oslos eldste parsellhage og ble etablert i 1917. Parsellhagen går langs Kjærlighetsstien og er naboen til Gamle Aker kirke og idylliske Telthusbakken. Du finner parsellhagen ved foten av Telthusbakken, mellom Bydel St. Hanshaugen og Grünerløkka.
  • Ellingsrud parsellhage er en av de nyeste parsellhagene i Oslo. Den ble etablert i 2016 og er del av Ellingsrud idrettspark. Her finner du en av Oslos største samlinger med dyrkekasser.
  • Herligheten parsellhager er Oslos mest urbane parsellhage. Parsellhagen ligger ved luftetårnene i Bjørvika og ble etablert i 2012 da 100 parseller ble lagt ut til loddtrekning. Fortsatt spirer og gror det i parsellene, som i dag er en del av Losæter.
  • Bjølsenjordet ligger i Bjølsenparken og er en svært frodig del av parken. Her finner du både parseller og dyrkekasser, sistnevnte er kasser som beboere i Bydel Sagene kan adoptere som del av «Spiselige Sagene».

Bjølsenjordet i Bjølsenparken

Bjølsenjordet i Bjølsenparken.

Parseller i Geitmyra skolehage på Sagene.

Les mer om parsellhager på parsellhager.no

Les mer om Spirende Oslo

Del dette:

Facebook-kommentarer