Rundvannet – badeopplevelser for livet langs Flyktningeruta

Rundvannet er en klassiker i Østmarka-sammenheng, helt i starten av Flyktningeruta. Like ved Østmarkskapellet ligget dette flotte, nokså runde, vannet med mange fine badeplasser hele veien rundt.

Dette er et populært turmål, uansett når på døgnet eller året det måtte være, men spesielt helger i sommerhalvåret er vannet godt besøkt, av overnattende såvel som barnefamilier på trilletur. Ved Rundvannets vestside, der du ankommer hvis du går Flyktningeruta fra Skullerud eller Grønmo, er det en offentlig godkjent ildplass.

Det går grusvei rundt halve vannet, hovedsakelig på sørsiden av vannet. Går du Flyktningeruta fra Skullerud får du mange fine naturopplevelser på veien, men sykler du eller triller barnevogn er det grusvei hele veien fra Grønmo til vannet. Flere store steiner som fører ned i vannet gir fin ankomst ned i vannet når man skal bade, og gjør det litt enklere å kunne legge på svøm for flere.

Slik kommer du det til Rundvannet

Grusvei hele veien fra Grønmo og inn til vannet, via Sølvdobla og Østmarkskapellet, cirka tre kilometer. Blåmerket sti fra Grønmo, som vil være marginalt kortere, men også mer utfordrende, i tillegg til Flyktningeruta fra Skullerud. I det hele tatt er det mange blåmerkede stier som fører til Rundvannet. Finn din sti eller vei, hit er det flott å gå uansett hvor!

Sjekk ut flere badeplasser i Oslo

Bilder fra Rundvannet

Kart over Rundvannet

Del dette: