Se over tretoppene fra Barlindåsen

Gå oppover eggen og nyt utsikten på begge sider

Barlindåsen er en lett tilgjengelig perle blant Maridalens nydelige topper. Her kan du gå oppover en åsrygg med flott utsikt mellom trærne på begge sider, og bli premiert med et fantastisk utsiktspunkt der du ser alt fra Maridalsvannet til Nesoddlandet fra 401 meter over havet.

Turen opp passer for de fleste, og tar en drøy halvtime hvis du for eksempel starter fra Snippen togstasjon. Ferden mot toppen er opplevelsesrik, og du må gå gjennom en kort tunell, over en liten trebru og oppover en grusvei noen hundre meter før den ordentlige stigningen på selve skogstien begynner. På vei mot toppen kan du stoppe og ta en liten pause ved flere punkter langs eggen, og virkelig ta inn over deg skogens ro og mystikk.

Hva kan du se fra Barlindåsen?

Vel fremme på toppen er det bare å sette seg til rette med litt mat, noe varmt i en kopp og speide utover. Her ser du langt over tretoppene for eksempel maridalsalpene mot nordvest, i tillegg til store deler av Lillomarka, Nordmarka, Maridalsvannet og fjorden.

Hvordan kommer du deg til Barlindåsen utsiktspunkt?

Ta gjerne Gjøvikbanen nordover og gå av på Snippen togstasjon. Herfra tar det litt over en halvtime å nå toppen. Begynn å gå grusveien gjennom tunellen, og fortsett ca. 500 meter til du når et veikryss. Ta opp til høyre ca. 30 meter, og inn til venstre på en umerket skogsti som tar deg hele veien opp.

Sjekk ut flere utsiktspunkter i Oslo

Video fra Barlindåsen

Kart over Barlindåsen

Del dette: