Kortreist bad i Badedammen og Steinbruvann

Kortreist badetur ikke langt fra Grorud

Mellom Ammerud og Romsås, rett opp fra Grorud T, ligger Badedammen og Steinbruvann og i Lillomarka. Disse ligger ikke langt fra hverandre og er to av de mest populære badevannene i Groruddalen.

Badedammen Grorud

Badedammen, eller Badedammen Grorud, som den også kalles, er et ganske lite vann (150 meter langt) med sand- og mudderbunn, gress og fine svaberg. Her går det også rampe ned i vannet. Badedammen på Grorud ble til da Steinbruvann ble drikkevann i 1936. Da ble det bygget en stor demning i bekken fra Steinbruvann, og dammen ble raskt en populær badeplass.

Steinbruvann

Steinbruvann er et stort markavann, litt lenger inn i marka fra Badedammen. Steinbruvann er 900 meter langt og 24 meter dypt. Steinbruvann har en liten sandstrand, mange fine badeplasser rundt vannet og flere badebrygger. I tillegg har demningen i sørenden av vannet stige slik at du enkelt kan komme opp og ned i vannet. Det er også to offentlig godkjente bålplasser ved Steinbruvann. Fortsetter du litt til, kommer du til et tredje vann, Stokkevann.

Husk at det ikke er lov med engangsgrill eller bål i marka, unntatt på de offentlig godkjente ildstedene, som begge finnes på vestsiden av Steinbruvannet. Ikke ta med grillen ut på badebryggene, det er både skadelig for brygga og direkte brannfarlig.

Slik kommer du deg hit

Fra Grorud T følger du Bergensveien gjennom bebyggelsen nordover mot Badedammen, det tar ca. 30 minutter å gå. Det er også p-plass like ved Badedammen. Steinbruvann kommer du til ved å følge grusveien videre fra Badedammen. Du kan også ta T-banen til Romsås og gå ca. 2 kilometer til Badedammen.

Sjekk ut flere badeplasser i Oslo

Fakta om Steinbruvann og Badedammen:
Toalett: Ja
Kiosk: Nei
Livreddere: Nei
Badebrygge: Kun Steinbruvann
Badestige: Kun Steinbruvann
Stupetårn: Nei
HC-vennlig: Badedammen har rampe

Bilder fra Steinbruvann

Del dette: