Kortreist bad i Badedammen og Steinbruvann

Kortreist badetur ikke langt fra Grorud

Mellom Ammerud og Romsås, rett opp fra Grorud T, ligger Badedammen og Steinbruvann og i Lillomarka. Disse ligger ikke langt fra hverandre og er to av de mest populære badevannene i Groruddalen. Begge vannene er tilrettelagt med hvert sitt toalett.

Lille Badedammen Grorud

Badedammen, eller Badedammen Grorud, som den også kalles, er et ganske lite vann (150 meter langt) med sand- og mudderbunn, gress og fine svaberg. Her går det også rampe ned i vannet. Badedammen på Grorud ble til da Steinbruvann ble drikkevann i 1936. Da ble det bygget en stor demning i bekken fra Steinbruvann, og dammen ble raskt en populær badeplass.

Store Steinbruvann

Steinbruvann er et stort markavann, litt lenger inn i marka fra Badedammen. Steinbruvann er 900 meter langt og 24 meter dypt. Steinbruvann har litt sandstrand, mange fine badeplasser rundt vannet og flere badebrygger. I tillegg har demningen i sørenden av vannet stige slik at du enkelt kan komme opp og ned i vannet. Det er også to offentlig godkjente bålplasser ved Steinbruvann.

Husk at det ikke er lov med engangsgrill eller bål i marka, unntatt på de offentlig godkjente ildstedene, som begge finnes på vestsiden av Steinbruvannet. Ikke ta med grillen ut på badebryggene, det er både skadelig for brygga og direkte brannfarlig.

Slik kommer du deg hit

Et par hundre meter fra parkeringsplassen ved Lillomarka Arena, og heller ikke lange veien fra Grorud T-bane- og busstasjon. Likevel anbefaler vi å ta sykkelen eller beina fatt, hvis du har mulighet til det. Det er grusvei opp til Badedammen fra P-plassen, men også videre til Steinbruvann som ligger like overfor. Dette er et enkelt turmål å nå, og derfor også populært for mange. Prøv gjerne Stokkevann like nord for Steinbruvannet.

Sjekk ut flere badeplasser i Oslo

Fakta om Steinbruvann og Badedammen:
Toalett: Ja
Kiosk: Nei
Livreddere: Nei
Badebrygge: Kun Steinbruvann
Badestige: Kun Steinbruvann
Stupetårn: Nei
HC-vennlig: Nei

Bilder fra Steinbruvann

Del dette: