Sykkel i Oslo

Søk støtte til sykkel og sykkelparkering

Oslo kommune ønsker at flere skal sykle og gå, og støtter investeringer som bidrar til det. Støtteordningen gjelder kun for kommunale virksomheter.

Oslos spesialdesignede elsykkel, Oslosykkelen.

Jobber du i, eller kjenner du til, en skole, helsestasjon, barnehage, et bibliotek eller en annen kommunal virksomhet som kunne hatt nytte av sykler eller sykkelparkeringsplasser? Ta kontakt med din bydels sykkelkontakt og hør hvilke muligheter du har til å få støtte fra Sykkelprosjektet i Oslo kommune!

Under kan du lese om noen av de som har fått støtte fra oss tidligere.

Ansatte i kommunen med tilgang til kommunens intranett finner all nødvendig informasjon og skjemaer her. For andre henvendelser om støtteordningen kontakt kommunikasjonsrådgiver Ellen Munden Paalgard på ellen.paalgard@bym.oslo.kommune.no 

Sykkelparkering ved skoler

Sykkelparkering ved skoler Siden 2016 har Hovseter ungdomsskole kunnet tilby flere og bedre sykkelparkeringsplasser trygt plassert inne på skolens område. Sykkelstativene ble kjøpt inn og montert med støtte fra Sykkelprosjektet. Bydel: Vestre Aker...

les mer

Gjenoppdager byen som 98-åring

– Jeg har til og med vært ute og syklet i regnvær. Jeg syns det var deilig det óg. Vi kledde oss for været, sier Solveig (98). Siden Sagene bydel fikk to taxisykler har de eldre kommet seg mer ut.

les mer

Lastesykkel full av jord

– På sykkel har jeg bedre oversikt og slipper å stoppe bilen og gå ut hver gang jeg skal sjekke noe, sier Anbjørg Myhre, som jobber som syklende gartner i Nordre gravlund.

les mer

Rydder byen på sykkel

– Det er jo nesten så en ikke skulle tro det, men på 5 år har vi sykla 700 mil på syklene våre, sier John Kenneth Heian, som driver arbeidstreningstiltak i bydel Grünerløkka, på sykkel.

les mer

Syklende jordmødre

– Det er mange bakker her i bydelen, men med denne suser vi opp, sier helsesøster Stine og jordmor Karin, som begge har begynt å bruke el-sykkel til hjemmebesøk hos nybakte foreldre.

les mer