Sykkel i Oslo

Støtte til sykkelinvestering

Oslo kommune støtter investeringer som gjør at flere sykler og går. Jobber du i, eller kjenner du til, en kommunal virksomhet som kunne hatt nytte av en sykkel eller flere, eller mangler sykkelparkeringsplasser? Ta kontakt med din bydels sykkelkontakt!

Under kan du lese om noen av de som har fått støtte fra oss.

Er du ansatt i kommunen og har tilgang på kommunens intranett finner du all nødvendig informasjon og skjemaer her. For andre henvendelser om støtteordningen kontakt kommunikasjonsrådgiver Ellen Munden Paalgard på ellen.paalgard@bym.oslo.kommune.no

NB Støtteordningen gjelder kun gjelder for kommunale virksomheter.

Gjenoppdager byen som 98-åring

– Jeg har til og med vært ute og syklet i regnvær. Jeg syns det var deilig det óg. Vi kledde oss for været, sier Solveig (98). Siden Sagene bydel fikk to taxisykler har de eldre kommet seg mer ut.

les mer

Lastesykkel full av jord

– På sykkel har jeg bedre oversikt og slipper å stoppe bilen og gå ut hver gang jeg skal sjekke noe, sier Anbjørg Myhre, som jobber som syklende gartner i Nordre gravlund.

les mer

Rydder byen på sykkel

– Det er jo nesten så en ikke skulle tro det, men på 5 år har vi sykla 700 mil på syklene våre, sier John Kenneth Heian, som driver arbeidstreningstiltak i bydel Grünerløkka, på sykkel.

les mer

Syklende jordmødre

– Det er mange bakker her i bydelen, men med denne suser vi opp, sier helsesøster Stine og jordmor Karin, som begge har begynt å bruke el-sykkel til hjemmebesøk hos nybakte foreldre.

les mer

På sykkel fra starten

Fra vingling på balansesykkel til sykkeltur med ordentlig sykkel. I en barnehage i Ammerud lærer barna seg å sykle fra de er to år.

les mer