Svøm fra badebrygga i Store Tryvann

Store Tryvann er virkelig et flott badevann, som er klart og fint, og som har badebrygge med trapp. Det er tilgjengelig fra grusvei fra flere utfartssteder, og sånn sett ligger det sentralt til i Nordmarka med mange innfartsmuligheter. Vannet har middels størrelse, og mange fine badesteder rundt hele vannet.

I sør, like inntil veien, er det gode muligheter med steiner som du kan tråkke på nedover, eller mer “strand”-følelse helt i sør. Mot Tryvannstua er det flere odder det er godt egnet å bade fra, og det finnes et par steder mot skitrekket som også går an å bade fra med grovkornet sand. Helt inntil alpinbakken er et myrområde, så det er ikke like godt egnet eller spesielt innbydende å bade ved. Det finnes absolutt muligheter på sørvestsiden av vannet, men her er det litt mer kronglete å komme til.

Slik kommer du deg til Store Tryvann

Det går grusvei nesten helt til vannet, på nordøst-siden. Det er enklest å komme til Store Tryvann fra Frognerseteren eller Tryvann, men det går en god grusvei fra Midtstuen og helt opp hit. Hvis du tar sykkelen fra Sognsvann og Ullevålseter er det også en mulighet, hvis du ønsker å kjøle deg ned etter en skikkelig treningsøkt.

Sjekk ut flere badeplasser i Oslo

Kart over Store Tryvann

Del dette: