Svøm fra badebrygga i Store Tryvann

Store Tryvann er virkelig et klart og fint badevann, som har badebrygge med trapp. Vannet tilgjengelig fra grusvei fra flere utfartssteder, og sånn sett ligger det sentralt til i Nordmarka med mange innfartsmuligheter. Store Tryvann har middels størrelse, og mange fine badesteder rundt hele vannet.

I sør, like inntil veien, er det gode muligheter med steiner som du kan tråkke på nedover, eller mer “strand”-følelse helt i sør. Mot Tryvannstua er det flere odder det er godt egnet å bade fra, og det finnes et par steder mot skitrekket som også går an å bade fra med grovkornet sand. Helt inntil alpinbakken er et myrområde, så det er ikke like godt egnet eller spesielt innbydende å bade ved. Det finnes absolutt muligheter på sørvestsiden av vannet, men her er det litt mer kronglete å komme til.

Slik kommer du deg til Store Tryvann

Vannet ligger like ved Tryvannstua. Det går grusvei nesten helt til vannet, på nordøst-siden. Det er enklest å komme til Store Tryvann fra Frognerseteren (ca. 2 km), men det går en god grusvei fra Midtstuen og helt opp hit (ca. 4 km). Hvis du tar sykkelen fra Sognsvann og Ullevålseter er det også en mulighet, hvis du ønsker å kjøle deg ned etter en skikkelig treningsøkt. En tur på den brede stien fra Frognerseteren T-bane kan anbefales og er på ca. 2 km.

Sjekk ut flere badeplasser i Oslo

Kart over Store Tryvann

Del dette: