Utforsk «byen i skyen» på Ruinen lekeplass

GÅ FRA HUS TIL HUS OPPE I LUFTEN

I gamlebyen like ved Dyvekes bro og historiske ruiner fra middelalderen, finner du en lekeplass som krever litt utforskning. Her kan barna blant annet boltre seg i «byen i skyen», som er et litt annerledes klatreanlegg formet som en miniby.

Hva kan du gjøre på Ruinen lekeplass?

Det første du gjerne får øye på når du går inn på Ruinen lekeplass, er de små huslignende konstruksjonene som delvis er bygget på toppen av noen metallstolper. Her kan barna klatre opp tau og trestiger for å utforske flere rom, og bevege seg mellom husene et stykke opp i luften. Her er det gode muligheter for balanse- og koordinasjonstrening.

De litt større barna kan komme seg ned igjen ved å «skli» ned en metallstang som en brannmann, mens de litt yngre kan skli ned på tradisjonelt vis eller klatre ned tau og planker. Hele konstruksjonen blir gjerne kalt «byen i skyen», fordi det er som en bitteliten by bygget på høye stolper. Alt i alt er dette et veldig spennende byggverk, som barna i bydelen var med på å skissere.

I tillegg til dette kan man leke i sanden, sjekke ut en gammel telefonkiosk eller prøve et lite skateanlegg som ligger ved siden av byggverket. Noen få meter unna, nærmere Dyvekes bro, ligger en større skatebowl for ungdommen.

Hvordan kommer du deg til Ruinen lekeplass?

Ta trikk 18 eller 19 til Oslo Hospital eller buss 70, 74 eller 34 til Dyvekes bro og gå derfra. Lekeplassen ligger der St. Halvards gate og Dyvekes vei møtes.

Sjekk ut flere lekeplasser i Oslo.

Bilder fra Ruinen lekeplass

Kart over Ruinen lekeplass

Del dette:

Facebook-kommentarer